Donnerstag, 12. Juli 2018

Kosa boje meda kome pristaje

Boja meda se nalazi samo na prednjim dijelovima kose koji uokviruju lice i na visokom repu. Kad imate prirodno tamniju boju kože, pokušajte da uklopite pramenove boje meda sa tamnom podlogom, baš kao što je to uradila Jessica Alba. Zlatna boja kose se idealno slaže sa metalik odjećom, kao što možemo da vidimo na slici.


Crvena kosa je kao šljokičasta haljina, u sobu ulazi prije vas, kaže koloristica Sarah Gol koja je bila zadužena za kosu Lindsay Lohan. Ako imate suhu ili oštećenu kosu, ona će teško na sebe prihvatiti molekule crvene boje (koja se brzo ispire i iz zdrave kose).

Odabir boje kose prema boji tena: – Ako je vaša koža svijetla s rumenim obrazima, te posebno ako imate pjegice za vas su zlatne nijanse plave i smeđe boje kose. Ako imate zdravu tamnu put, ili put koja lako prima tamnu boju sunčanjem gotovo svi tonovi plave i smeđe će vam pristajati. Kome pristaje kosa boje meda i karamele. Smeđa kosa sa pramenovima boje meda – raskošna paleta toplih tonova!


Osobe sa tamnijim tenom i smeđom kosom mogu birati za koju paletu medenih i karamel nijansi će se opredeliti. Njima naime pristaje sve. Zamislite samo tu raskošnu kosu na kojoj se prelivaju bogate čokoladen nijanse, boje ćilibra i meda sa karamel prelivom.

Prava poslastica za oči. Najbolje pristaje ženama svijetlije puti, a boja meda njihovoj kosi daje željeni sjaj. Sam proces farbanja kose je veoma jednostavan. Uvek je teži deo posla odabir nijanse koja će. Kosa boje meda kome pristaje ? No imate li naglašene kosti lica, budite oprezni s crnom, bez obzira kojem tipu pripadate.


Savršeno skrojena frizura koja pristaje svakoj ženi san je svake trendseterice. Ova boja odlično pristaje tamnoputim ženama. Izvodi se tako da je baza svetlo smeđa, a pramenovi oko lica obojeni su od tamnijih prema svetlijim na vrhovima.


Karamel je prekrasna nijansa boje kose između bež-plave i zlatno-smeđe. Sam naziv već nagoviješta toplinu i šarm. Nakon što odgovoriš na ovo naizgled jednostavno pitanje, pobrini se da odabrana boja pristaje i tvome tenu.


Ako imaš svijetlu kožu i lice prekriveno pjegicama, za tebe su pravi odabir smeđa ili zlatna nijansa plave boje. Ako si tamnoputa imaš sreće jer ti pristaju gotovo sve nijanse smeđe, plave i crne kose. Naša saradnica Mia sa bloga Makeuplicious je iz tih razloga odlučila da sama izvuče pramenove boje meda u kućnoj radinosti i sa vama podeli svoje sjajno iskustvo!

Da sam koristila hidrogen, verovatno bi takva ispala, ali bi to previše odskakalo od moje boje kose, a to mi nije bio cilj. Ovo je nijansa farbe. Otkačene nijanse poput sive, ljubičaste, plave ili intenzivne ružičaste rijetko kome dobro stoje pa ovakve varijante najbolje izbjegavajte u širokom luku. Osim toga, neke od ovih nijansi ne mogu se postići bez hidrogena koji isušuje, oštećuje i slabi kosu.


Ipak, ne birajte je ako ne volite nositi make up jer ćete izgledati isprano i umorno. Da biste dobili ovu nijansu, kosu obojite u neutralnu smeđu boju, a potom na nju izvucite nekoliko pramenova boje meda. Ova sunčana, prirodna zlatno smeđa boja ističe lepotu svetlo smeđih očiju.


Između smeđe i crvene boje za kosu smjestila se topla cimet nijansa koja će odlično pristajati baš svima. Svjetliji cimet tonovi poput onih kojima se često vraća glumica Emma Stone bit će odličan izbor za one čija je kosa i prirodno svjetlije boje. Raskošan narančasti odsjaj cimet boje bit će jednako efektan odabir i za sve one. Toplija crna kosa tako pomaže dodati malo topline sveukupnom izgledu, a preporučuje se i kod osoba svijetle puti i hladnog podtona koje zbilja žele tamnu boju kose.


Na kraju krajeva, najbolja smjernica za odabir boje kose jest da odaberete suprotnu boju kose od boje vašeg podtona. Smoky Lilac: ukoliko volite ombre look u “vještačkim” nijansama, onda je ovo pravi izbor za vas. Zadimljena lila boja koja se prelijeva od duboke sivoo-ljubičaste do blijede zamagljene boje lavande. Ova nijansa savršeno se slaže sa svijetlim tenom i očima. Tajna je u kombinaciji tri nijanse i to boje putera, zlata i meda.


Na taj način kosa izgleda potpuno prirodno te je nije potrebno dodatno izbjeljivati kako biste postigli savršeno zlatnu nijansu. Odgovarajuća šminka za kosu boje karamela Ako vam je lice uokvireno svijetlozlatnim sjajem kose boje karamela, trebali biste koristiti maskaru, tuš za oči i ruž za usne kako vam lice ne bi izgledalo previše blijedo.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts